DigitalOcean Referral Badge
Local News

Live uitzending GA Eagles vs PSV

Het waren Eddie Bosman en Mike Small die Go Ahead Eagles in 1983 voor het laatst aan de overwinning hielpen tegen PSV. Sindsdien volgden slechts twee gelijke spelen in de reeks van 29 wedstrijden. De Brabantse serie van 21 duels zonder nederlaag tegen GA Eagles is een lange, al hebben VVV-Venlo (35 duels zonder winst) en Excelsior (24) een nog beroerdere staat van dienst.

Het laatste Deventer punt tegen PSV was in 1995, toen Harry Decheiver voor het doelpunt zorgde (1-1).

Af en toe een stunt

De wedstrijden tegen de traditionele top 3 zijn voor GA Eagles geen goudmijn de laatste decennia. Af en toe is er een stunt, zoals in 2015 en 2016 tegen Feyenoord, maar het zijn ook de enige twee zeges in 55 eredivisieduels met Ajax, PSV en Feyenoord. Negen keer was er een gelijkspel, 44 keer werd er verloren.

Houvast

Go Ahead moet zich warmen aan de laatste periode dit seizoen, waarin de ploeg de laatste twee thuiswedstrijden won: 2-0 tegen Sparta en 1-0 tegen PEC Zwolle. De laatste keer dat Go Ahead Eagles drie opeenvolgende thuisduels won in de eredivisie, was in april-mei 1995.

Giannis Botos is de clubtopscorer van Go Ahead met twee goals. Hij scoorde in elk van de laatste twee thuisduels van de club in de eredivisie. Botos kan de eerste speler worden sinds Jarchinio Antonia die in minimaal drie opeenvolgende thuiswedstrijden in de eredivisie van Go Ahead trefzeker was.

En goed nieuws voor Go Ahead: PSV incasseerde dit eredivisie-seizoen weliswaar nog geen doelpunt in uitduels, nog nooit hielden de Eindhovenaren bij de seizoenstart drie keer op rij de nul. Het is aan Go Ahead om die traditie in ere te houden.

Rommens en Berden

Voor Philippe Rommens en Martijn Berden is het treffen met PSV een weerzien met hun oude club. Rommens maakte twee goals in 52 duels voor Jong PSV in de eerste divisie tussen 2014 en 2018. Berden debuteerde in het betaald voetbal namens Jong PSV. Zijn enige competitieduel voor de club was een 0-3 nederlaag tegen Sparta in 2015.

Leave a Reply

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com